Zalatransfer - Repülőtéri transzfer

www.zalatransfer.hu

Újra repül Isztambulba a Wizz Air!

2013.06.07.

Újra repül Isztambulba a Wizz Air!

A Wizz Air fapados légitársaság ma Budapesten bejelentette, hogy újra repülnek gépeik Isztambulba.

A Wizz Air elindítja a Budapest és Isztambul közötti járatát augusztus 2-án - jelentette be Abrán György, a diszkont légitársaság kereskedelmi igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten. A tervek szerint eleinte heti négy járatot - hétfő, szerda, péntek, vasárnap - üzemeltetnek majd, a következő hónapokban pedig fokozatosan emelik a járatsűrűsséget, és 2014 márciusától már minden nap repülnek a két város között.

Abrán György hangsúlyozta, hogy az isztambuli vonal a keleti útvonalhálózatuk bővítésének fontos állomása a korábban bevezetett tel-avivi, kijevi, bakui és dubai útvonalak után. A mostani járat indításának jogi alapját az teremtette meg, hogy a magyar kormány eredményes érdekérvényesítéseként a török partner elfogadta a Wizz Air kijelölését erre az útvonalra - emelte ki a kereskedelmi igazgató.

Számításuk szerint az alacsony áraknak köszönhetően rövid időn belül megnő majd Magyarország és Törökország között a turista és üzleti utazások száma, az idén 70 ezren utaznak majd a Wizz Air új útvonalán, és ez a későbbiekben bővülni fog - közölte a kereskedelmi igazgató. Abrán György beszámolt arról, hogy a Wizz Air jelenleg 44 darab A320 Airbusból álló flottát üzemeltet, amely hamarosan tovább bővül, és továbbra is a 3,5 éves átlagéletkorral az egyik legfiatalabb járműflottát üzemeltetik a légitársaságok között. Jelenleg 16 állomásról, több mint 270 útvonalon, 92 desztinációval, 33 országba repülnek. Az idei év végére az útvonalhálózatuk 300-ra bővül majd, a foglalkoztattak száma pedig 1600-ről 1700-ra emelkedik.

Kérdésre válaszolva Abrán György elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak az orosz partnerrel a Wizz Air kijelölésének elfogadásáról a Budapest-Moszkva útvonalra, de egyelőre még nem kaptak választ.

Emlékezetes, hogy 2010 telén már egyszer indított járatot a közép-európai fapados a török repülőtérre, azonban különböző okok miatt ezt fél év után le kellett állítaniuk. Az egyik legfőbb ok az volt, hogy charterjárat üzemeltetésére kaptak engedélyt, azonban menetrendiként is értékesítettek helyeket a járatokra. 

vissza