Zalatransfer - Repülőtéri transzfer

www.zalatransfer.hu

Nagyobb kihasználtság Heathrow-n

2013.09.24.

Nagyobb kihasználtság Heathrow-n

A londoni Heathrow repülőtéren a legutóbbi adatok szerint idén augusztusban mintegy hétmillió utas fordult meg, 7,7 százalékkal több, mint a megelőző év azonos időszakában.

A növekedés nagyrészt annak tudható be, hogy tavaly az olimpiai játékok ideje alatt gyengébb volt a forgalom, júliusban és augusztusban mindössze egy százalékos növekedést mértek.

A foglaltsági mutatók idén augusztusban ismét magasak voltak, miközben a repülőgépek átlagos mérete növekvő trendet mutat. Az átlagos ülésszám 204,2 volt idén augusztusban (+3,4 százalék), miközben az utasok átlagos száma 6,9 százalékkal, 168,9-re emelkedett. Ezáltal az átlagos kihasználtság 82,7 százalék volt, 2,6 százalékponttal magasabb a tavaly augusztusinál.

A legutóbbi trendekkel nagyjából összevág a közel-keleti és a közép-ázsiai forgalom növekedése is (13,4 százalék). A Kelet-Ázsiából, valamint Dél-Ázsiából származó forgalom 21,3, illetve 18,3 százalékos növekedést mutatott.

A repülőtér vezérigazgatója, Colin Matthews szerint a nagyobb méretű és nagyobb kihasználtsággal működő repülőgépek ugyan hozzájárulnak az utasszám növekedéséhez, de ez még nem oldja meg azt a problémát, hogy az Egyesült Királyság nem rendelkezik megfelelő kapacitású bázisrepülőtérrel. Az ország lemarad a nemzetközi gazdasági versenyben – teszi hozzá -, és csak egy nagyobb légikikötő tudná visszahozni az élvonalba.

vissza