Zalatransfer - Repülőtéri transzfer

www.zalatransfer.hu

Megnyílt az új terminál Schwechaton

2012.06.05.

Átadták a Bécs melletti Schwechat repülőterének új terminálját kedden hajnalban. A Check-in 3 elnevezésű, 150 ezer négyzetméter alapterületű új schwechati terminállal kétszeresére nőtt a repülőtér eddigi területe.

Az első napon 37 ezer utassal számolnak. Megduplázódott a reptéren működő üzletek és éttermek alapterülete is. Az új terminálról közlekednek többek között az Austrian Airlines (AUA), a Lufthansa és az Egyptair légitársaságok járatai.

Egyúttal megváltoztak a régi terminálok elnevezései: az eddigi 1-es Terminált Check-in 1, a korábbi 1A jelűt Check-in 1A és az eddigi 2-es Terminált Check-in 2 néven találják meg az utasok.

Az új csarnok átadásával egyidejűleg megkezdték az 1-es számú felújítását. A munkálatok várhatóan az év végéig tartanak.

Az átadás zökkenőmentesen zajlott. A korábban Skylink néven ismert beruházás üzembe helyezését mégis beárnyékolja, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb pénzügyi botránya fűződik hozzá. Az átadás négy évet késett, és az építkezés a tervezett összeg - 400 millió euró - több mint kétszeresébe került. A költségek összesen közel egymilliárd eurót tesznek ki, ebből a repülőtér kiadásai 770 millió euróra rúgnak.

vissza