Zalatransfer - Repülőtéri transzfer

www.zalatransfer.hu

A Wizz Air Budapest-Dubaj járatot nyit

2013.04.04.

A Wizz Air Budapest-Dubaj járatot nyit

Budapest-Dubaj járat nyitását jelentette be a Wizz Air. Az október 28-től közlekedő járat heti négyszer - hétfő, szerda, péntek, vasárnap - közlekedik majd Dubaj második számú repülőterére, a Dubai World Central-ra.

Mi több, a építés alatt lévő Dubai World Central (DWC) szinte a Wizz Air-rel nyit. A légikikötő egy nappal korábban, október 27-én nyitja meg kapuit a Wizz Air mellett a szaúdiak második legnagyobb légitársaságával, a nasair-rel. 

Az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtérként is ismert DWC átadásakor az ismert világ legnagyobb repülőtere lesz. 5 kifutópályájából egy kifejezetten az A380-asok számára épült. A terminálok kapacitása évi 160 millió utas lehet, de az idei megnyitáskor még csupán 7 millióra szabják a terminált. 

Bár továbbra is működik a nemrég a világ második legnagyobb repülőterének címét elhozó Dubai International Airport, az éppen 7,8 milliárd dolláros fejlesztési program közepén járó reptér minden forgalma átkerül a DWC-re. 

Nem csupán Budapestről repül majd Dubajba a Wizz. Szintén a téli menetrenddel Szófiából, Bukarestből és Kijevből is indít járatot. Utóbbiból Budapesthez hasonlóan heti négyszer repülnek, míg Szófiából és Bukarestből heti háromszor. 

Mivel a Wizz Air nem az egyetlen fapados a bukaresti, kijevi útvonalakon, szoros verseny veheti kezdetét a szintén repülő flydubai-jal. A légitársaság repül továbbá Belgrádba és Skopjébe is. 

vissza